Vă străduiţi să vă faceţi timp sau dispoziţie pentru a vă curăţa toaleta în fiecare săptămână? Vreţi să ştiţi cum o puteţi menţine curată cel mai bine, cu efort minim? Vreţi să vă asiguraţi că o curăţaţi corect şi cu instrumentele corecte?
Atunci acest ghid rapid pentru cea mai bună metodă de curăţare a toaletei este pentru dvs.
Curăţarea toaletei poate deveni o sarcină neplăcută majoră în mintea noastră, una care ne displace sau despre care ne certăm cine o va face. Totuşi, cu o rutină simplă şi regulată şi cu instrumentele potrivite, curăţarea toaletei este foarte uşoară. Ca regulă foarte generală, o dată pe săptămână este frecvenţa minimă recomandată pentru curăţarea de bază. De fapt, cea mai bună cale de a nu vă consuma energia mentală gândindu-vă la curăţarea toaletei este includerea acestei activităţi în rutina dvs. săptămânală.
Curăţaţi-o săptămânal şi toaleta dvs. nu va fi niciodată atât de murdară sau mirositoare încât să nu puteţi face faţă! Dacă lăsaţi petele mai mult de o săptămână, este probabil că acestea vor rămâne infiltrate, generând miros. În plus, ar trebui să luaţi în considerare o curăţare în profunzime la fiecare două luni. Aceasta trebuie să includă frecarea cu peria inclusiv pe suprafaţa exterioară a vasului şi în interiorul bazinului de apă.
Ei bine, igiena şi aspectul estetic sunt motive importante, dar poate că cea mai importantă motivaţie pentru mulţi este mirosul. Toaletele devin mirositoare dacă nu sunt curăţate regulat. Acest lucru este adevărat în special cu privire la capacul toaletei. Capacele vaselor de toaletă pot fi cele mai murdare părţi ale toaletelor noastre. Sunt fabricate din materiale cu probabilitate mai mare de adăpostire a bacteriilor şi, din cauza articulaţiilor şi a componentelor mici, pot ascunde cu uşurinţă depuneri care încep să miroase dacă nu sunt curăţate regulat. Aşadar, asiguraţi-vă că fiecare parte a capacului vasului de toaletă este curăţat regulat: ştergeţi toate petele şi frecaţi articulaţiile cu o perie mică pentru a vă asigura că nu există depuneri.
Vasele de toaletă sunt aproape în totalitate fabricate din porţelan, care este un material excelent pentru igienă. Suprafaţa sa emailată nu este poroasă, nu este aderentă şi rezistă la uzură (impenetrabilă faţă de orice, mai puţin zgârieturile profunde din email). Aşadar, în mod contraintuitiv, este zona care are nevoie de cea mai puţină atenţie. Împiedicaţi formarea petelor prin utilizarea unui odorizant pentru toaletă de la Bref şi curăţaţi vasul regulat şi rapid.
Perie: peria pentru toaletă este, desigur, esenţială. Vă recomandăm periile cu extensie verticală pentru curăţarea zonei de sub marginea vasului de toaletă. Fără această perie suplimentară, este probabil ca acest potenţial cuib de microbi să nu fie niciodată curăţat corespunzător.
Lavetă sau burete: o lavetă sau un burete mic sunt, de asemenea, necesare pentru a curăţa partea superioară a vasului şi capacul. Aceste zone trebuie tratate complet separat de interiorul vasului şi trebuie curăţate cu instrumente diferite şi cu un agent de curăţare pentru capac (în mod normal, un agent de curăţare tip cremă).
Perie mică: în plus faţă de peria principală pentru toaletă, este recomandată o perie mai mică pentru curăţarea părţii superioare a toaletei şi în special pentru a ajunge la articulaţiile şi părţile mai greu accesibile ale capacului. Dacă nu găsiţi o perie specială pentru aceasta, atunci o periuţă de dinţi poate fi foarte utilă. Dacă aveţi două periuţe de dinţi vechi, puteţi folosi una pentru a curăţa marginea vasului de toaletă şi alta pentru capac.
Racletă sau piatră ponce: instrumente suplimentare opţionale pentru profesionistul veritabil. Utilizaţi-le pentru a răzui petele cu depuneri foarte dure, în special pentru zona de sub marginea vasului de toaletă. Evitaţi utilizarea unor produse prea abrazive.
Agenţi de curăţare pentru toalete preparaţi în casă: agenţii de curăţare preparaţi în casă pot fi eficienţi şi ieftini, dar sunt pentru cei care au timp la dispoziţie şi răbdarea pentru a se asigura că amestecurile şi cantităţile sunt corecte.
Agenţi spumanţi pentru curăţarea toaletelor: agenţii spumanţi pentru curăţarea toaletelor sunt eficienţi, dar necesită timp pentru utilizare şi sunt mai potriviţi pentru curăţarea în profunzime, nu pentru folosire zilnică.
Lichide şi geluri pentru curăţarea toaletelor: perfecte pentru utilizare zilnică şi regulată. Dacă achiziţionaţi un agent de calitate pentru curăţarea toaletelor şi îl utilizaţi regulat, nu aveţi nevoie de mai mult. Pentru utilizare zilnică recomandăm Bref Fragrances, care menţine vasul toaletei strălucitor, igienic şi fără depuneri de calcar, lăsând în urmă un miros plăcut.
Similar multor altor activităţi domestice, este recomandat să porniţi de sus în jos: începeţi prin a curăţa capacul vasului şi coborâţi la celelalte componente. Aceasta nu asigură doar curăţarea oricăror depuneri desprinse de pe suprafeţe, dar reflectă şi priorităţile de curăţare a toaletei. Capacul vasului de toaletă este locul cel mai probabil pentru colectarea microbilor şi a mirosurilor. În special a petelor de urină şi a mirosurilor care nu se prind de partea inferioară a vasului. Curăţarea zonei de sub marginea vasului este următoarea sarcină importantă, care, din nou, adresează o zonă cu probabilitate mai ridicată de acumulare de murdărie şi negreală, protejată cum este în mare parte de apa trasă care păstrează restul vasului curat. Distribuiţi un lichid pentru curăţarea toaletelor de jur împrejur, sub marginea vasului, şi frecaţi ferm cu peria pentru toaletă. Baza vasului şi racordul reprezintă ultima parte a sarcinii. Trebuie doar să reîmprospătaţi lichidul de curăţare din vas şi să frecaţi cu peria toate zonele accesibile.
În final, nu neglijaţi zonele ascunse ale toaletei, inclusiv partea din spatele vasului şi de sub bazin. Asiguraţi-vă că toate ţevile şi monturile sunt curăţate periodic. Uneori, părţile cele mai ascunse devin cele mai murdare dacă rămân neglijate în curăţenia săptămânală.
Aveţi nevoie de sugestii pentru curăţarea toaletei? Avem răspunsurile la dispoziţie în ghidul nostru comprehensiv. Învăţaţi modul corect de a o face şi minimizaţi timpul rezervat pentru această sarcină!