Poate că nu ne place să recunoaştem, dar majoritatea dintre noi petrec destul de mult timp în baie şi - din fericire sau din păcate - timpul respectiv este petrecut în singurătate, într-o stare mai mult sau mai puţin de contemplare tăcută. De ce să nu profităm la maximum de acest timp personal garantat, transformând baia într-un templu zen din gresie... iar toaleta, într-un tron din porţelan. Urmaţi aceste şapte sugestii pentru a vă asigura că vă bucuraţi de fiecare pauză pentru toaletă.
Nu există o singură cameră din casă care să nu poată beneficia de puţină vegetaţie. Aşezarea unei plante bogate în baie nu aduce doar o atingere liniştitoare a naturii într-un spaţiu care poate părea steril şi lipsit de viaţă. Anumite varietăţi pot chiar curăţa aerul şi elimina mirosurile. Plantele păianjen, de exemplu, elimină poluanţi din aer şi sunt ideale pentru băile mici, unde pot fi suspendate de tavan sau aşezate pe un raft la înălţime, cu frunzele lungi atârnând. Minunatul crin al păcii nu numai că purifică aerul, dar florile sale albe emit şi un miros floral subtil. Aloe vera este o plantă nepretenţioasă grozavă care poate fi păstrată în apropierea toaletei, putând folosi gelul ei tămăduitor pentru orice iritaţii. Dacă baia dvs. este un spaţiu foarte umed, ferigile vor prospera - şi vor curăţa aerul, absorbind toată umezeala în exces.
Mirosurile din baie sunt normale, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să facem tot posibilul pentru a le reduce. O toaletă curată reprezintă jumătate din bătălie. Adăugarea unui miros subtil poate face minuni pentru a masca mirosul unui tranzit intestinal reuşit. Evident, beţişoarele parfumate, potpourri-ul, lumânările parfumate şi odorizantele pentru aer îşi fac toate treaba, dar puteţi face un pas mai departe, adăugând bicarbonat de sodiu în coşul de gunoi, îmbibând peria în agent de curăţare şi adăugând puţin oţet în rezervorul de apă. Dacă utilizaţi produse parfumate, încercaţi să combinaţi mirosuri identice sau unele care se complimentează.
Dacă lăsaţi robinetul deschis cât timp staţi în baie, în speranţa că sunetul apei va acoperi sunetul altor fluide direcţionate către vasul de toaletă, nu contribuiţi la eforturile globale de a minimiza consumul de apă. În schimb, puteţi achiziţiona un radio pentru baie. Racordaţi-l la circuitul electric pentru lumină, astfel încât atunci când aprindeţi lumina acesta să pornească automat, sau alegeţi un dispozitiv cu senzor de mişcare. Dacă preferaţi sunete de fundal mai subtile, aveţi o pletoră de alegeri la dispoziţie, putând reda orice, de la sunete ale pădurii, la valuri ale oceanului sau muzak. Desigur, inteligenţa artificială nu se opreşte la uşa băii, aşa că, dacă aveţi un asistent cu declanşare vocală în casă, puteţi pur şi simplu să vă instruiţi ajutorul discret pentru a furniza sunetul de fundal adecvat. Dacă preferaţi să nu vă aglomeraţi baia cu încă un gadget, există, într-adevăr, o aplicaţie pentru aceasta - sau, mai degrabă, o întreagă lume de aplicaţii care vă vor ajuta să vă protejaţi modestia, indiferent de sunetele pe care le faceţi în baie.
În anii recenţi, scaunele de toaletă (fără nicio aluzie) au devenit tot mai populare. Acestea încurajează poziţia pe vine, care relaxează muşchii şi ajută la evacuarea nevoilor mai rapid şi mai uşor. Scaunele pentru toaletă au forme, dimensiuni şi culori diferite şi pot varia de la plasticul ieftin şi însufleţit, la bambusul clasic şi sustenabil. Alegeţi un scaun care se potriveşte cu decorul băii dvs. şi descoperiţi beneficiile şezutului pe vine.
Toaletele japoneze sunt Sfântul Graal al tehnologiei băilor în ziua de astăzi. Majoritatea caselor din această ţară înnebunită după tehnologie au un tron din porţelan care îşi merită cu adevărat numele. Capace cu încălzire controlată prin telecomandă, duze de bideu cu putere reglabilă a pulverizării şi uscător cu aer - sunt doar funcţii standard, în timp ce modelele superioare sunt dotate cu funcţii suplimentare, cum ar fi neutralizarea mirosului şi eliminarea zgomotului. Dacă doriţi un upgrade fără a investi într-o toaletă japoneză premium (cu eticheta de preţ aferentă), aşa-zisele capace wc cu funcţie de bideu sunt disponibile la doar o fracţiune din acest preţ. Sunt uşor de instalat, vă vor impresiona oaspeţii cu siguranţă şi vor face mult mai plăcut timpul petrecut pe toaletă.
Războiul nesfârşit al culturilor şerveţelelor umede continuă. Unii insistă că orice este mai puţin de o curăţare zilnică cu cele mai luxoase şerveţele umede de toaletă este complet nesanitar, în timp ce alţii susţin că până şi şerveţelele despre care se spune că pot fi aruncate în vasul toaletei sunt un dezastru pentru sistemele de canalizare şi trebuie să fie evitate cu orice preţ. Urmează calea igienică şi prietenoasă cu mediul, cu ajutorul unui spray sau gel de curăţare care reprezintă un upgrade faţă de hârtia igienică normală, în defavoarea şerveţelelor umede peste care nu puteţi să trageţi apa fără o conştiinţă vinovată.
Nimic nu te trezeşte dintr-un somn binecuvântat mai abrupt decât o călătorie nocturnă către o toaletă iluminată complet. Pe de altă parte, împiedicarea violentă nu este o nici ea plăcută. O lumină de noapte activată la mişcare este o soluţie necostisitoare care vă va oferi suficientă lumină pentru a ajunge în baie şi înapoi în siguranţă, fără a vă şoca sistemul cu waţi extra-strălucitori. Bonus: nu mai trebuie să bâjbâiţi după întrerupător în mijlocul nopţii.
Tronul din porţelan ar trebui să fie o zonă de confort. Aceste 7 trucuri pentru baie îţi vor transforma baia într-un spaţiu zen.