Toaleta înfundată nu e tocmai cel mai plăcut lucru cu care să ai de-a face. Este destul de neplăcut, poate crea murdărie în jur și destul de multe daune. Și deși se întâmplă destul de rar ca un vas de toaletă să se înfunde, este bine să facem tot ce ne stă în putință pentru a reduce posibilitatea ca acest lucru să apară.
Din fericire, există numeroase modalități preventive pe care le poți lua pentru a te asigura că în toaleta ta nu se depune calcarul și că se va menține curată. Am făcut un top cu 6 lucruri pe care ai putea să le faci pentru a preveni înfundarea vasului de toaletă, alături de sfaturi cu ce trebuie să faci în cazul în care totuși acest lucru se întâmplă.
Cele mai multe blocaje se produc pentru că au fost aruncate în toaletă lucruri care nu trebuiau să ajungă acolo. Așa că cea mai ușoară modalitate de a preveni ca vasul de toaletă să se înfunde este să ai grijă ca toată lumea din casă să știe că toaleta nu este un coș de gunoi: nu poți arunca chiar totul acolo! Musafirii trebuie să știe și ei de daunele pe care un vas de toaletă înfundat le poate crea, mai ales că o situație ca asta poate deveni puțin jenantă. Este dificil să le spui musafirilor cum să folosească toaleta, iar dacă se întâmplă un accident, aceștia pot fi stânjeniți sau rușinați să recunoască că ei au fost cei care au aruncat ceva ce nu tre- buia în toaletă.
Ca să eviți confuzia și situațiile stânjenitoare, nu mai bine pui un semn pe ușă sau undeva în baie? Doar pentru a le aminti musafirilor dar și membrilor casei că prosoapele de hârtie, șervețelele umede și ața dentară pot bloca vasul de toaletă, așa că indicat ar fi să fie aruncate la coșul de gunoi. În cele din urmă, dacă întâmpini astfel de probleme în mod regulat, ai putea lua în considerare să schimbi tipul de hârtie igienică pe care îl ai în casă. Hârtia igienică groasă, care are minim 2 straturi, poate fi mai confortabilă, dar uneori poate provoca înfundarea vasului de toaletă, dacă este folosită o cantitate considerabilă de fiecare dată când se trage apa.
Curățarea regulată și întreținerea frecventă a toaletei sunt, de asemenea, importante în prevenirea înfundării. Pentru a vă asigura că toaleta este curată la capacitatea ei maximă (și prin urmare șansele de a se înfunda sunt mai mici), asigură-te că vei curăța vasul de toaletă. Micile găuri pe unde intră apa în vasul de toaletă se pot bloca în timp, de aceea curățarea e atât de importantă. Din când în când, este bine să cureți și rezervorul vasului de toaletă, dacă asta se poate face ușor. Probleme de înfundare pot apărea de aici, în cazul în care acumularea de reziduuri împiedică curgerea apei sau chiar încetinirea funcționării optime a sistemului de tragere a apei. Din aceste motive, este recomandat să golești rezervorul de apă și să îl cureți bine de tot o dată pe an.
Calcarul este principalul vinovat pentru apariția petelor pe vasul de toaletă, care poate contribui la înfundarea lui.
Apa, dar în special „apa dură”, conține minerale (precum calciu, var, magneziu și fier), care sunt predispuse la depunere pe marginile vasului de toaletă. Calcarul apare în momentul în care apa se evaporă și lasă aceste minerale în urmă. Aceste depozite atrag apoi murdărie și bacterii care se formează cu fiecare strat.
Calcarul nu este numai inestetic și neigienic, dar poate cauza în timp și înfundarea țevilor și, prin urmare, poate duce la potențiale blocaje. Măsura în care acesta poate să devină cu adevărat o problemă depinde de cât de dură este apa în zona în care locuiești. Chiar și în zone în care apa este relativ moale, degresarea vasului de toaletă nu are cum să nu fie o idee bună, iar în zonele cu apă dură este esențială.
Prevenirea acumulării de calcar poate fi asigurată prin utilizarea constantă a unor odorizante cu detergent sau a unor cuburi pentru rezervorul de toaletă. Aceastea nu doar că ajută la prevenirea formării calcarului, dar sunt și foarte ușor de utilizat și menținut. Cuburile speciale pentru rezervor ajută, de asemenea, la prevenirea formării de calcar.
Dacă situația deja nu mai poate fi remediată și vrei să știi cum poți să scapi de calcarul din vasul de toaletă, atunci trebuie să folosești Bref Soluție de curățare. Acest detergent de toaletă va acționa asupra petelor și, cu puțină frecare, va îndepărta rapid chiar și cele mai dificile pete.
Atunci când tragem apa la toaletă, principiul de funcționare este următorul: un corp de apă considerabil ca volum este eliberat dintr-odată și îndepăratează toate reziduurile din vasul de toaletă. Dacă volumul de apă nu este corespunzător, atunci forța acesteia nu va fi suficientă pentru a finaliza procesul și ceva poate rămâne blocat.
Preocupările legate de mediu au condus la sancționarea tot mai strictă a utilizării apei, așa că multe gospodării și-au instala sisteme de tragere a apei cu butoane care reglează cantitatea de apă. Măsurile de acest fel sunt în general eficiente, dar este bine să fii conștient de faptul că, dacă ai de-a face cu probleme de înfundare după ce ai instalat un device de economisire a apei, atunci asta ar putea fi cauza.
Dacă ceva cade în toaletă, încearcă să îl recuperezi. Poate suna oribil, dar câteva secunde de neplăcere ar putea să te salveze de multe necazuri. Odată ce peria de păr sau tubul de pastă de dinți au dispărut în partea nevăzută a vasului de toaletă, s-ar putea să îți fie destul de greu să le mai scoți afară.
Întotdeaua ține o pompă de desfundat lângă toaletă
Din același motiv, este indicat să ai un astfel de desfunzător întotdeauna lângă toaletă. Folosește-l ori de câte ori crezi că vasul de toaletă e pe cale să se înfunde, sau ori de câte ori ceva ce nu trebuia să ajungă în toaletă s-a scunfundat acolo. Această pompă va desfunda și cel mai probabil va rezolva orice problemă, permițând apei să circule din nou.
Nu trage apa atunci când a apărut o problemă!
Este tentant să tragi apa de fiecare dată când ceva nu pare în regulă, dar în loc să dispară, obiectul sau materialul din apă va fi tot acolo. De aceea nu este recomandat să încerci să îl faci să dispară trăgând apa. Cel puțin așteaptă până nivelul apei coboară înainte să tragi apa din nou. Cel mai indicat este să acționezi cu acel desfundător pentru a rezolva problema.
Dacă desfundătorul nu te-a ajutat și toaleta este încă înfundată, atunci cel mai probabil este cazul să suni un profesionist, iar cu cât o faci mai repede, cu atât mai bine. Un vas de toaletă înfundat nu doar că este neigienic, dar prezintă și un potențial risc de inundație pentru tine, dar și pentru vecinii tăi.
Pericolele unui vas de toaletă înfundat.
Dacă un vas de toaletă se umple cu mult mai multă apă decât în mod normal, poate să distrugă podeaua sau covoarele și să se extindă în întreaga casă, la alte etaje sau alte apartamente. Vei avea de suportat răspunderea în cazul în care o astfel de situație s-ar întâmpla. Însă, în cele mai frecvente cazuri, o toaletă înfundată va provoca doar multă mizerie, va mirosi destul de neplăcut și va provoca numeroase inconveniente și cheltuieli pentru reparație. O intervenție a unui profesionist în timp util poate să te salveze de o mulțime de probleme.
Toaletă înfundată?
Evită neplăcerile și daunele...
Învață cum să te ocupi de problemă rapid și în siguranță.